Να βάζεις τα δικαιώματα των άλλων πάνω από τα δικά σου συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων πάνω από τα δικά σου δικαιώματα, John Wooden, 1910-2010, Αμερικανός προπονητής μπάσκετ

Ρ. Δούρου: Το ΚΕΘΕΑ είναι υπόθεση ζωής και αξιοπρέπειας όλων μας

4 Οκτωβρίου, 2019

  «Το ΚΕΘΕΑ, στην 37χρονη πορεία του, βρίσκεται μπροστά στην υπονόμευσή του από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στρέφεται σήμερα κατά του ΚΕΘΕΑ, όχι γιατί αυτό έσφαλε αλλά γιατί υπάρχει αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αποτελεσματικά». Αυτό αναφέρει η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με σκοπό την ποδηγέτηση-κρατικοποίηση και τη λειτουργία του υπό την ομπρέλα του «επιτελικού κράτους», όπως σημειώνει.

     Η κ. Δούρου εκτιμά ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είχε «ημερομηνία λήξης» από την περίοδο της αντιπολίτευσης, «όταν πέρυσι, το βράδυ των Χριστουγέννων φωτογραφιζόταν στην πλατεία Βάθη να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν ολοκληρώσει ή ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά».

     Το ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με την κ. Δούρου, είναι ένας δημόσιος ελληνικός οργανισμός-πρότυπο στον τομέα της υγείας-κοινωνικής φροντίδας. «Ένα Κέντρο για την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, ένα Κέντρο Ζωής, Ένα Κέντρο στο πλευρό των οικογενειών. Το οποίο τώρα απειλείται», όπως τονίζει.

     Τέλος, η πρώην περιφερειάρχης επισημαίνει ότι αυτή η υπόθεση δεν αφορά μία μονάδα, μερικούς ανθρώπους, ένα κόμμα ή μία παράταξη. «Είναι υπόθεση ζωής των παιδιών μας, όλων μας», υπογραμμίζει.

     Κ.Ρ

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Πρόταση Απ.Τζιτζικώστα στη Facebook να λειτουργήσει παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη

Πρόταση στη Facebook να λειτουργήσει παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης...

Close