Οι πεποιθήσεις όπως όλα τα κινούμενα σώματα ακολουθούν τη διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Ρ. Δούρου: Επένδυση στην καινοτομία για να γυρίσουμε σελίδα

13 Ιούνιος, 2018

Η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η ενδυνάμωση των νέων οικονομολόγων και η ενίσχυση της απασχόλησης και της καινοτομίας στην Αττική, βρίσκεται στο επίκεντρο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ. Αττικής), Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.

 

«Το Μνημόνιο αυτό είναι κομμάτι της συγκεκριμένης στρατηγικής μεθοδολογίας που ακολουθούμε στην Περιφέρεια», τόνισε η περιφερειάρχης και αναφέρθηκε σε μια στρατηγική «ποικίλων και πολύμορφων συνεργασιών με όσους φορείς της δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο, επωφελές και βιώσιμο, επιχειρείν». «Ένα επιχειρείν στραμμένο στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στήριξη των προσπαθειών όλων εκείνων που θέλουν να δουν τον τόπο μας να υπερβαίνει επιτέλους τις δομικές αδυναμίες και τις χρόνιες παθογένειες που τον κρατούν στο χθες. Να δουν τον τόπο μας να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που μας έφεραν τη χρεοκοπία», συνέχισε, προσθέτοντας: «ο μόνος τρόπος να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο του σκέπτεσθαι και του πράττειν, είναι η συστηματική δουλειά και η επένδυση στην καινοτομία και τον νέο τρόπο σκέψης – μακριά από γραφειοκρατίες και τυπολατρίες».

 

Αναφερόμενη στη συνεργασία επισήμανε ότι σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση, στη βάση του τριπτύχου: ενημέρωση- επιμόρφωση- ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε ότι «οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Αττικής, οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας με σκοπό την επανεκκίνησή της», ενώ όπως σημείωσε η συμφωνία θα ωφελήσει και τους οικονομολόγους και λογιστές- φοροτεχνικούς που πλήττονται από την κρίση.

 

Βασικός στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός συνολικού πλαισίου συνεργασίας για την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των οικονομολόγων της Περιφέρειας, καθώς και η στήριξη των μακροχρόνια άνεργων οικονομολόγων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αττική.

Read previous post:
Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Β. Κορέας

«Χαιρετίζουμε ενθέρμως τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, στη...

Close