Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Ρ. Δούρου: «Δίνουμε αγώνα χωρίς συμβιβασμούς για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών Αγορών»

21 Μαΐου, 2019

Στόχος είναι ισχυρές Λαϊκές, στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συγκέντρωση των Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο.

Με τον  χαιρετισμό της έστειλε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών απέναντι σε κάθε είδους παραβατικά φαινόμενα,  γιατί βάζουμε πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον – το συμφέρον των πολιτών». Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε τα 4,5 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Λαϊκών Αγορών όπως: 

– Η έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας τους (και με τοποθέτηση χημικών τουαλετών).  
– Η χορήγηση 254 νέων αδειών δραστηριοποίησης σε Λαϊκές Αγορές, η ανανέωση 3.370 αδειών επαγγελματιών πωλητών και η χωροθέτηση 70 Λαϊκών Αγορών με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
– Η στήριξη του κλάδου με ρύθμιση των  χρεών των πωλητών – παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών – Λαϊκών Αγορών βάση επωφελών κριτηρίων. 

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε τη επιδεικνύει μηδενική ανοχή που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές στα φαινόμενα διαφθοράς που πλήττουν τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών. Παρατήρησε ότι μαζί με τον κλάδο «δώσαμε και δίνουμε δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνουν οι Λαϊκές για τους πολίτες που έχουν ανάγκη», προσθέτοντας: «Θεσμοθετήσαμε έτσι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη Λαϊκών Αγορών, με τη διάθεση ποσού 4.000.000 ευρώ». 

«Δίνουμε αγώνα χωρίς συμβιβασμούς για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών», τόνισε με τη δέσμευση ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστούν από κοινού -γιατί πλέον γνωριζόμαστε καλά, και ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά- οι προκλήσεις για τις Λαϊκές Αγορές του 21ου αιώνα που χρειάζονται οι πολίτες της Αττικής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο εντεταλμένος πριφερειακός σύμβουλος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών, Μιλτιάδης Ευσταθιάδης έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων της Περιφέρειας για τη στήριξη του θεσμού των Λαϊκών Αγορών Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Μαρία Χριστάκη και περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μοίρας και Ειρήνη Μεταξά.
 

Read previous post:
Το παραδοσιακό κιλό πέθανε και επίσημα, ζήτω το νέο άυλο κιλό

Από τις 20 Μαΐου (Διεθνή Ημέρα Μετρολογίας) το κιλό έπαψε και επίσημα να ορίζεται με βάση ένα χειροπιαστό υλικό πράγμα,...

Close