Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας. - Albert Von Szent-Gyorgyi, 1893-1986, Ούγγρος φυσιολόγος που ανακάλυψε τη βιταμίνη C

Πυρκαγιά σε φυλακές στην Σιβηρία, όπου έχει σημειωθεί εξέγερση κρατουμένων

Οι φυλακές στην πόλη Ανγκάρσκ στην περιοχή του Ιρκούτσκ έχουν παραδοθεί στις φλόγες, λίγες ώρες αφότου κρατούμενοι των φυλακών επιτέθηκαν σε σωφρονιστικό υπάλληλο και προκάλεσαν ταραχές, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ ένα κτίριο στον χώρο των φυλακών έχει τυλιχθεί στις φλόγες» ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σήμερα το απόγευμα στις φυλακές σημειώθηκαν μαζικές ταραχές κατά την διάρκεια των οποίων έγινε ο εμπρησμός. Αυτή την στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει επεκταθεί σε τρία κτίρια των φυλακών, στα οποία βρίσκονται ξυλουργικά εργαστήρια.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πάβελ Γκλουσένκο δήλωσε ότι στις φυλακές η εξέγερση συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι που οδηγούν εκεί έχουν αποκλεισθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Παράλληλα επισημαίνει ότι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά το κορονοϊού κανείς δεν μπορεί να μπει στους χώρους των φυλακών και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Read previous post:
ΑΑΔΕ: Επισπεύδεται η διαδικασία αίτησης για την επιστροφή φόρου

Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, για τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ.

Close