Η πολιτική δεν είναι κακό επάγγελμα. Αν πετύχεις, έχεις πολλά οφέλη, ενώ αν αποτύχεις, μπορείς πάντα να γράψεις ένα βιβλίο - Ρόναλντ Ρήγκαν

PwC : Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης για οικονομικό αλλαγές

10 Δεκέμβριος, 2014

Από την έρευνα της PwC που πραγματοποίησε σε 385 ηγέτιδες εταιρείες της ευρωζώνης εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου, προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις στη ζώνη του ευρώ δεν έχουν ξεκάθαρη αντίληψη για τις επιπτώσεις από τις πιθανές θεσμικές αλλαγές.

Βάσει της έρευνας, οι εταιρείες στην ευρωζώνη βλέπουν γενικά ένα καλύτερο μέλλον, σε μια Ευρώπη με σημαντικές θεσμικές αλλαγές. Ωστόσο παραδέχονται ότι δεν έχουν σχεδιασμό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα πιστεύουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Επίσης προσβλέπουν οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης λόγω του υποτιμημένου ευρώ, πράγμα που δεν συνάδει με την γενική αντίληψή τους για την επέκταση της λιτότητας στην ευρωζώνη η οποία θα διατηρήσει την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι εταιρείες επίσης θεωρούν ότι είναι σε πλεονεκτική θέση από τον ανταγωνισμό, σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα, αυξημένου εργατικού κόστους λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με την έρευνα οι εταιρείες της ευρωζώνης βλέπουν κινητικότητα στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, καθώς πολλές θα προχωρήσουν σε επαναπατρισμό δραστηριοτήτων τους εντός εθνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων.

Read previous post:
Έκθεση ΕΣΕΕ: σε ανάκαμψη οι μεγάλες επιχειρήσεις – σε τέλμα οι μικρές

Σήμερα Τετάρτη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) πρόκειται για 14η συνεχή χρονιά να παρουσιάσει, την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού...

Close