Ο όχλος είναι κάπως σαν τη Σφίγγα του αρχαίου μύθου. Είναι ανάγκη να φτάσουμε σε μια λύση που να δέχεται η ψυχολογία του αλλιώς θα πρέπει να αφεθούμε να μας κατασπαράξει. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Πτώση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Ιούνιο

4 Ιούλιος, 2018

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 7,3% τον προηγούμενο μήνα, με συνολικό όγκο πωλήσεων τις 174.702 μονάδες. Η συγκεκριμένη πτώση αποτελεί νέα μείωση των πωλήσεων μετά την αντίστοιχη του Μαίου (2,8%), σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες μισθώσεις που αυξήθηκαν 4,1% τον περασμένο μήνα.

Άξιο λόγου αποτελεί η πτώση των πωλήσεων diesel κατά 17%. Ετσι, το μερίδιο αγοράς για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα διαμορφώθηκε στο 52,6% φέτος τον Ιούνιο, δηλαδή έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από το αντίστοιχο περσινό μήνα. Το ποσοστό των βενζινοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε στα 33,1% από τα 29,6% τον Ιούνιο του 2017.

Το μερίδιο για τα οχήματα που τροφοδοτούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο διπλασιάστηκε στο 2,8%, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων κατά 84%, ενώ το μερίδιο των οχημάτων που τροφοδοτούνται με υγραέριο μειώθηκε κατά 6,6%. Τα υβριδικά αυτοκίνητα έλαβαν μερίδιο 4,5% από 3,3% τον ίδιο μήνα του 2017, με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να γνωρίζουν άνοδο 0,3% (440 συνολικά οχήματα).

Read previous post:
Υπ. Εργασίας: Μεγάλης σημασίας η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Τον σημαντικό ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων και της απασχόλησης, επισημαίνει η έκθεση του...

Close