Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Πτώση του δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix για την ευρωζώνη

7 Μαΐου, 2018

Επιδείνωση για τέταρτο συνεχή μήνα σημείωσε τον Μάιο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, λόγω των ανησυχιών για την πιθανή επιβολή των αμερικανικών δασμών και για ένα σπιράλ προστατευτισμού.

Ο δείκτης για την ευρωζώνη σημείωσε πτώση στις 19,2 μονάδες τον Μάιο από τις 19,6 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει άνοδο στις 21,0 μονάδες. Η πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες οικονομικές εκτιμήσεις και την οριακά ασθενέστερη αξιολόγηση των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες.

«Οι αβεβαιότητες για την επιβολή τιμωρητικών αμερικανικών δασμών και τον κίνδυνο ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση των μέτρων προστατευτισμού μας επηρεάζουν», ανέφερε ο ερευνητής του ομίλου Μάνφρεντ Χούμπνερ σε σημείωμά του.

Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, υποχώρησε επίσης για τέταρτο συνεχή μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τον όμιλο Sentix, η έρευνα διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με τη συμμετοχή 974 επενδυτών.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Η Nestle θα καταβάλει 7,15 δισ. δολάρια για να πουλά προϊόντα της Starbucks

Ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Nestle θα καταβάλει στη Starbucks 7,15 δισεκ.

Close