Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

ΠτΔ: Ανεκτίμητη η προσφορά στην πατρίδα όσοι πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

21 Φεβρουαρίου, 2024

“Η προσφορά όσων πολέμησαν στις επικές μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό,είναι ανεκτίμητη και αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα για όλους μας”,τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τιμά με την παρουσία της τις εκδηλώσεις μνήμης για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου στις 11:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Στην δήλωση της για το μήνυμα της επετείου ανέφερε:«Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, στις 21 Φεβρουαρίου 1913, αποτελεί ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία μας. Οι επικές μάχες του ελληνικού στρατού για την κατάληψη των οχυρών του Μπιζανίου, η μαζική συμμετοχή εθελοντών, ανδρών και γυναικών, στο μέτωπο του ηπειρωτικού αγώνα μας συγκινούν και μας συνεγείρουν.

Αυτούς όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τον ιερό αυτό σκοπό,τιμάμε σήμερα.Η προσφορά τους στην πατρίδα είναι ανεκτίμητη και αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα για όλους μας».

Στις επετειακές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας,ενώ παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας,η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα,ο ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μειμαράκης,οι πρόεδροι των κομμάτων ΝΙΚΗ και ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ,Βασίλης Στίγκας και Δημήτρης Νατσιός αντίστοιχα, βουλευτές,οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι τοπικές αρχές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ