Οι περισσότερες σκιές στη ζωή μας δημιουργούνται επειδή εμείς στεκόμαστε μπροστά στο δικό μας φως - Ralph Waldo Emerson

Ψυχιατρικό Τμήμα απέκτησε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

24 Μάιος, 2018

Μετά από 25χρόνια προσπαθειών το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης απέκτησε Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών το οποίο οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός των ημερών δεχόμενo τους πρώτους ασθενείς. Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας αναμένεται να κηρύξει στις 29 Μαΐου (10.30 πμ) ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, υπεύθυνος για τη ψυχική υγεία.

“Εγκαινιάζουμε την έναρξη λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατείου , προσβλέποντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς χρήζοντες ψυχιατρικής νοσηλείας και επιδιώκοντας την άρτια λειτουργία ενός δημόσιου κλινικού περιβάλλοντος ψυχιατρικής φροντίδας. Το Ψυχιατρικό Τμήμα θα λειτουργεί σε ισόγειο χώρο του Β κτιρίου , χωροταξικά εκεί που είναι η αρχή του τούνελ προς το κτίριο Α, και έχει αυλή. Οι ψυχιατρικές κλινικές πρέπει να έχουν ειδικές προδιαγραφές γι αυτό και ο χώρος ανακαινίστηκε ολοσχερώς και εξοπλίστηκε με χρηματοδότηση από το υπουργείο. Η δυναμικότητα του τμήματος ανέρχεται σε δώδεκα κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Read previous post:
Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο στα προάστια της Άγκυρας

Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών στα προάστια...

Close