Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Ψηφιακή βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά έργα μαύρων λογοτεχνών δημιούργησε η Solange

22 Οκτωβρίου, 2021

Η Solange συγκρότησε μέσω του δημιουργικού της στούντιο, Saint Heron μια νέα δωρεάν ψηφιακή βιβλιοθήκη, με σπάνια λογοτεχνικά έργα μαύρων συγγραφέων, ποιητών, ιστορικών και καλλιτεχνών.

Διαθέσιμος στον ιστότοπο Saint Heron, o πρώτος κύκλος της βιβλιοθήκης φέρει την επιμέλεια της Ρόζα Ντάφι ιδρύτριας του βιβλιοπωλείου, Community Bookstore με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ.

Εξηγώντας την ιδέα πίσω από το σχέδιο, η Solange είπε σε δήλωσή της: «Η βιβλιοθήκη Saint Heron συνεχίζει το έργο που χτίσαμε διαφυλάσσοντας τις συλλογές δημιουργών με τη σπουδαιότητα που τις αξίζει. Μαζί επιδιώκουμε να συνθέσουμε ένα αρχείο ιστοριών και έργων που θεωρούμε πολύτιμα».

«Τα έργα αυτά διευρύνουν τη φαντασία και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να τα κάνουμε προσβάσιμα στους μαθητές και τις κοινότητές μας για έρευνα και ενασχόληση, έτσι ώστε να ενσωματωθούν στη συλλογική μας ιστορία και να ανήκουν σε εμάς και να εξελίσσονται μαζί μας» τόνισε.

«Ανυπομονώ η βιβλιοθήκη του Saint Heron να αναπτυχθεί και να μεγαλώνει συνεχώς και την επόμενη δεκαετία να γίνει ένας ιερός χώρος για τη λογοτεχνία» σημείωσε.