Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα. Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.

Πρωτοβουλία του δήμου Πύργου για την υποστήριξη μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών

Στη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών, με σκοπό την εξασφάλιση της διατροφής τους και της αρμονικής διαβίωσης στο σπίτι, προχωρούν οι δομές κοινωνικής πολιτικής του δήμου Πύργου, σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικείας επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού «Ολυμπιάδα» και το εθελοντικό κίνημα του δήμου. 
Σύμφωνα με τον δήμο, καταλλήλως ενδεδυμένα άτομα, με οχήματα του δήμου, θα παρέχουν τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή και την καθημερινή υποστήριξη στο σπίτι.
Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία. 
Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «οι δημότες που θα ζητήσουν βοήθεια, δεν καλύπτονται με οικονομική στήριξη – η οποία είναι αδύνατον να προέλθει από το δήμο- αλλά παρέχεται εξυπηρέτηση ακόμα και τηλεφωνική υποστήριξη για πληροφορίες και βοήθεια στις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης».
Στο μεταξύ, συνεχίζονται, σύμφωνα με τον δήμο, οι απολυμάνσεις σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία του δήμου προχωρούν σε απολυμάνσεις πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση αρχικά τα σημεία που διασχίζουν περισσότερο οι πολίτες. Επίσης, απολυμαίνονται στάσεις λεωφορείων και παγκάκια. 
Οι προληπτικές ενέργειες θα συνεχιστούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, τις επόμενες μέρες, με απώτερο σκοπό να απολυμανθούν οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλες τις συνοικίες του δήμου.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Καβάλα-Ξάνθη: Μήνυμα ενότητας με σποτάκι από τους δύο δήμους

  Μήνυμα ενότητας όλων των δημοτών της Καβάλας στην κοινή προσπάθεια ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, στέλνει ο Δήμος, μέσα από...

Close