Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους που βλέπουν τις δυνατότητες προτού αυτές γίνουν προφανείς. Theodore Levitt, 1925-2006, Αμερικανός οικονομολόγος.

Πρωτοβουλία Π. Φιλίππου, για τη δημιουργία δικτύου δημάρχων κατά των ανεμογεννητριών

1 Ιουλίου, 2020

Σε συντονισμό των κινήσεων για οργάνωση κοινής δράσης, κάλεσε τους δημάρχους της χώρας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, εντός των διοικητικών ορίων τους, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου κατά την πρώτη συζήτηση που διοργάνωσε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, Μετεώρων – Καλαμπάκας, Θοδωρής Αλέκος, Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, Ίου, Γκίκας Γκίκας και εκπρόσωπος του Δήμου Νάξου, ενώ με τις απόψεις που διατυπώθηκαν συμφώνησε και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας. 
Οι δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν συνοπτικά στο ιστορικό της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή ευθύνης τους και στις, όπως είπαν, ιδιαίτερα επιβαρυντικές και συχνά καταστροφικές για το περιβάλλον επιπτώσεις, συμφώνησαν στα ακόλουθα:
– Να ενημερωθούν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και να προγραμματιστεί νέα τηλεδιάσκεψη σύντομα
– Να δημιουργηθεί δίκτυο δημάρχων με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών τους 
– Να δημοσιοποιηθεί  κοινή ανακοίνωση με τις θέσεις και τις μελλοντικές τους ενέργειές και δράσεις
– Να υποβάλλουν κοινό υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία, τις κατά τόπο Περιφέρειες και τα συλλογικά τους όργανα (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ)
– Να οργανωθεί κοινή συνέντευξη Τύπου καθώς και ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε κάθε δήμο με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για τις επιπτώσεις από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο περιβάλλον και το φυσικό τοπίο.

K.P.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Να ενταθεί η επαγρύπνηση από τους 66 Δήμους της Αττικής για την προάσπιση της υγείας πολιτών και τουριστών

Τη συνεργασία των δημάρχων της Αττικής στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων, «για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και...

Close