Μπορεί να έχουμε υψηλές ιδέες για τη φύση των εθνών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έθνη λίγο απέχουν από το να είναι συμμορίες ληστών. Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ομάδας «βιώσιμων» προμηθευτών από τον ξενοδοχειακό όμιλο Metaxa Hospitality Group

18 Νοεμβρίου, 2021

 Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ομάδας «βιώσιμων» προμηθευτών ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός όμιλος Metaxa Hospitality Group. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με προμηθευτές – συνεργάτες του για τη δημιουργία ομάδας «βιώσιμων» προμηθευτών. Η καινοτόμα αυτή δράση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  διοργανώνεται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα και είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες-προμηθευτές του ομίλου για την κατανόηση του βιώσιμου τρόπου παραγωγής τροφίμων και του τρόπου βιώσιμης εταιρικής διακυβέρνησης.  

Το Metaxa Hospitality Group φιλοδοξεί να διασυνδέσει οργανικά – και μέσω των τοπικών κοινωνιών – τη βιωσιμότητα με την κοινωνική υπευθυνότητα, επιβεβαιώνοντας ότι οι Βιώσιμες Προμήθειες είναι σημαντική συνιστώσα για την Πράσινη μετάβαση του κλάδου της Φιλοξενίας.  Στο έργο ενσωματώνεται η τεχνογνωσία Οικοδόμησης Βιώσιμων Προμηθειών από ειδική ομάδα Έργου για θέματα βιωσιμότητας, την Local Food Experts.  

“Με αγάπη και αφοσίωση στον τόπο και τους συνεργάτες μας,  διοργανώνουμε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας αξία για όλους. Η δημιουργία ομάδας Βιώσιμων Προμηθευτών επιβεβαιώνει τον ρόλο της βιωσιμότητας ως δομικό στοιχείο της φυσιογνωμίας και της αποστολής του ομίλου μας εδώ και 46 χρόνια. Διασφαλίζουμε έτσι, όχι μόνο την επαφή των επισκεπτών μας με τις παραγωγές και την παράδοση του τόπου μας, αλλά συνεισφέρουμε ουσιαστικά και στην βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ανδρέας Μεταξάς.