Συναίνεση σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά - Abba Eban

Πρωθυπουργός της Βαυαρίας: CDU και CSU πρέπει να μείνουν ενωμένα ενόψει των προκλήσεων μετά τον κορονοϊό

Την πεποίθηση ότι θα συνεργαστεί πολύ καλά με τον επόμενο αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), «όποιος και αν εκλεγεί αύριο», εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος του CDU, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος που άρχισε νωρίτερα απόψε, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Σέντερ ευχαρίστησε την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία, όπως είπε «κρατά ενωμένες τις κλωστές» και, αναφερόμενος στα επιπλέον προβλήματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας και όσους αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού, συγκρίνοντας τους με εκείνους που δέχονται πλύση εγκεφάλου από σέκτες. «Πρέπει να είμαστε συνεπείς, να παίρνουμε σοβαρά υπ’όψιν μας τους φόβους του κόσμου, αλλά πρέπει και να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας έναντι εκείνων οι οποίοι απειλούν τη δημοκρατία μας», συνέχισε ο κ. Σέντερ, για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Όσο ψηλότερο είναι το βουνό, τόσο πιο συναρπαστικό είναι να τολμήσεις να το ανεβείς».

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας τόνισε ακόμη ότι αυτή η χρονιά επιφυλάσσει μεγάλες προκλήσεις για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και επειδή βρισκόμαστε ενώπιον «κεντρικών αποφάσεων για τα επόμενα δέκα χρόνια στη χώρα μας». Και για αυτό, είπε, θα πρέπει τα δύο κόμματα, ακόμη και αν όλη η προσοχή στρέφεται στον κορονοϊό, να έχουν ιδέες και προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Καταλήγοντας, ο βαυαρός πολιτικός, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για τον ρόλο του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη CDU και CSU να είναι στενά συνδεδεμένα, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει η Ένωση στις δημοσκοπήσεις να μην αποτυπωθούν στις κάλπες, όταν πλέον η κυρία Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια.