Συναίνεση σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά - Abba Eban

Πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό στάδιο

28 Ιανουαρίου, 2021

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ πέτυχε και για πρώτη φορά τρεις νίκες στην Αττική σε μια σεζόν. Ο ΠΑΣ πέτυχε σπουδαία βαθμολογική νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, που όμως έχει και ιστορική αξία, καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνει σε αυτό το γήπεδο στην ιστορία του, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. 

    Η ομάδα της Ηπείρου νίκησε την ΑΕΚ στην Αθήνα μετά από 30 και πλέον χρόνια, αλλά το Δεκέμβριο του 1990, στη μοναδική φορά που την είχε νικήσει πάλι, είχαν παίξει στο “Νίκος Γκούμας”. Τον Παναθηναϊκό τον έχει νικήσει μια φορά στο πρωτάθλημα, αλλά εκείνο το ιστορικό 3-2 ήταν στο “Απόστολος Νικολαϊδης” το 1978. Και τον Ολυμπιακό ποτέ εκτός έδρας, οπότε ούτε και στο ΟΑΚΑ, όταν το χρησιμοποίησαν οι “ερυθρόλευκοι”.

    Ακόμα οι δύο νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, το 1989 και το 2016, είχαν επιτευχθεί στη Λεωφόρο. Πέρα από τη νίκη στο Μαρούσι, πρωτόγνωρο για τον ΠΑΣ είναι και το γεγονός ότι έκανε τρεις νίκες στο λεκανοπέδιο σε μια σεζόν.  Ήδη είχε νικήσει τον Οκτώβριο τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο και τώρα κατάφερε να επικρατήσει και της ΑΕΚ. Αυτές είναι και οι εκτός έδρας νίκες του σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι ρεκόρ νικών εκτός έδρας, το ρεκόρ μόνο στην Αττική.