Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα. Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998, Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Πρώτη έκθεση κρασιών των Οινοποιείων Κατερίνης

13 Ιανουαρίου, 2022

Επτά οινοποιεία, που βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου Κατερίνης, παρουσίασαν για πρώτη φορά από κοινού, όλη την γκάμα των κρασιών τους, ειδικές εμφιαλώσεις και παλιές εσοδείες.

To Κτήμα Καρασίμου, το Κτήμα Κούρτη, το Κτήμα Ξηρομερίτη, η Οινοποιία Παπαγιαννούλη, το Οινοποιείο Παπαχριστοδούλου, το Οινοποιείο Παντούλη και οι Αμπελώνες Ωραία Γη, συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στο ΥΨΙΛΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Οινοποιίων Κατερίνης, την γευσιγνωσία, εμπλούτισαν θεματικές παρουσιάσεις, όπως τα masterclasses του δημοσιογράφου οίνου Στέφανου Κόγια DipWSET και του Σπύρου Μπλάτσιου, οι οποίοι έβαλαν στο τραπέζι μερικά από τα καλύτερα δείγματα του Κατερινιώτικου αμπελώνα, ξεδιπλώνοντας τα χαρίσματα, αλλά και αναλύοντας τις δυνατότητες που διαγράφονται για το μέλλον.

Στις συζητήσεις, που έγιναν, για το δυναμικό του χαρισματικού τόπου, που βρίσκεται σφηνωμένος ανάμεσα στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, τα Πιέρια όρη και το Θερμαϊκό κόλπο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο καθηγητής αμπελουργίας-οινολογίας της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Μεταξύ των θεμάτων ήταν: οι δυνατότητες του Ασύρτικου, του Βιδιανού και του Ροδίτη, του Ξινόμαυρου και του Αγιωργίτικου, η καλλιέργεια διεθνών ποικιλιών όπως το Syrah, το Merlot και το Cabernet Sauvignon σε μια από τις πιο νεοσύστατες οινικές περιοχές της Ελλάδας ενώ προβληματισμός αναπτύχθηκε και σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προβολής των Οινοποιείων Κατερίνης

Σύμφωνα με τα Οινοποιεία Κατερίνης το μήνυμα είναι ότι με τις συνέργειες, τις δράσεις και το κοινό πνεύμα, τα κρασιά των οινοποιείων Κατερίνης μπορούν να κοιτάζουν τόσο ψηλά, όσο και η κορυφή του Ολύμπου που τα αγκαλιάζει με το φως του.

H παρουσίαση των Οινοποιείων Κατερίνης που επιμελήθηκε και οργάνωσε το Wine Style, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.