Η πρώτη απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα ή η ενεργητικότητα, αλλά η υπομονή. Η πολιτική είναι δρόμος αντοχής στον οποίο συνήθως η χελώνα νικάει το λαγό. John Major, 1943-, Βρετανός Πρωθυπουργός [1990-1997]

Πρώτη δοκιμή του νέου Renault Clio στην Ελλάδα

21 Οκτωβρίου, 2019

Μια από τις πιο δύσκολες αποστολές για κάθε καινούργιο μοντέλο είναι η επανάληψη της εμπορικής επιτυχίας του προκατόχου του. Στην περίπτωση του νέου Renaulht Clio, η αποστολή του έχει έναν ακόμη υψηλότερο βαθμό δυσκολίας.

Η πέμπτη γενιά του γαλλικού αυτοκίνητου της κατηγορία Β, καλείται να επαναλάβει την εντυπωσιακή καριέρα του απερχομένου μοντέλου.

Το αυτοκίνητο που διαδέχεται ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Renault Clio σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο, από το 2012 έως το 2018.

H πρώτη δοκιμή του νέου Renault Clio στην Ελλάδα, έγινε με την έκδοση που φέρει τον κινητήρα Tce 1.0 100 ίππων. Το νέο γαλλικό μοντέλο, δεν ακολούθησε την γνωστή τακτική στον τομέα της εξωτερικής σχεδίασης, που θέλει την ριζική αλλαγή της εμφάνισης όταν αλλάζει η γενιά.

Προτιμήθηκε από την ομάδα εξέλιξης, η διατήρηση της βασικής φόρμας και η προσπάθεια εξαντλήθηκε με την προσθήκη μερικών νέων στοιχείων και μικρών αλλαγών.

Όπως διαπιστώθηκε, η νέα γενιά υπηρετεί τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και έχει μοντέρνα εμφάνιση.

Το βάρος της εξέλιξης δόθηκε στην αναμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Εδώ υιοθετήθηκε μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης, καθορισμού των όγκων και εμφάνισης. Το αποτέλεσμα είναι καλό και όπως διαπιστώθηκε ικανοποιεί τις σύγχρονες τάσεις.

Read previous post:
Η ιστορία του VW Golf από την πρώτη μέρα παραγωγής του μέχρι και σήμερα

Είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της VW με 35 εκατομμύρια πωλήσεις.

Close