Doug Larson (1926 - ) Αμερικανός αρθρογράφος

Πρώτη δοκιμή του ανανεωμένου Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 140 ίππων ST-Line Μ6 FWD

6 Φεβρουαρίου, 2018

Στην Πάρνηθα πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Ford EcoSport. Το μικρότερο σε μέγεθός SUV της μάρκας δέχθηκε ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης για να συνεχίσει την εμπορική καριέρα του. Η Ford διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά άλλα δυο SUV, τα Kuga και Edge.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το πρόγραμμα ανανέωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης. Δημιουργήθηκαν περισσότερα από 2.300 νέα εξαρτήματα τα οποία συμβάλουν στην επίτευξη καλύτερων χαρακτηριστικών στους περισσοτέρους τομείς του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα στην εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζουν, το ανασχεδιασμένο καπό με θόλο στο κέντρο, η νέα μάσκα, τα νέα φανάρια με φώτα ημέρας LED και προβολείς Xenon, οι ανασχεδιασμένου προβολείς ομίχλης με ενσωματωμένα φλας, οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος 16, 17 και 18, τα νέα κρύσταλλα στα πίσω φώτα, η νέα πίσω όψη με ενσωματωμένη ποδιά, το κάτω πλαίσιο παραθύρων με χρωμιωμένο φινίρισμα και το χρωμιωμένο διακοσμητικό ένθετο στα πλαϊνά προστατευτικά των θυρών.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι στιλίστες αναβάθμισαν την αισθητική της κατασκευής και πρόσθεσαν στοιχεία τα οποία συμβάλουν στη καλύτερη ενημέρωση του οδηγού. Ειδικότερα ασχολήθηκαν με την εμφάνιση και την λειτουργικότητα της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό, αντικατέστησαν τη σκληρή επιφάνεια του ταμπλό με μαλακό πλαστικό νέας γενιάς, πρόσθεσαν νέα έγχρωμη οθόνη πίνακα οργάνων, επέλεξαν τιμόνι με δερμάτινη διάτρητη επένδυση, τοποθέτησαν νέας σχεδίασης καθίσματα καθώς και νέα εμπρός μεσαία κονσόλα με συρόμενο υποβραχιόνιο, αποθηκευτικό χώρο και βελτιωμένο στήριγμα για τις ποτηροθήκες.

Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ο νέος ντίζελ 1.5 EcoBlue 125 ίππων. Παραμένουν οι βενζινοκινητήρες 1.0 EcoBoost με ισχύ 125 είτε 140 ίππων καθώς και ο ντίζελ 1.5 TDCi 100 ίππων.

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας EcoBlue 1.5 διαθέτει μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην οικονομία καυσίμου, και στις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Διαθέτει, νέο σύστημα ψεκασμού καυσίμου που περιορίζει τα επίπεδα θορύβου, ιμάντες κίνησης του εκκεντροφόρου λειτουργούν στο λάδι για πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα και βελτιωμένη διάρκεια ζωής των ιμάντων, προηγμένης σχεδίασης turbo που βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού και τη ροπή στις χαμηλές στροφές, νέα σχεδίαση των κυλινδροκεφαλών που βελτιώνει την οικονομία καυσίμου. Δεν χρειάζεται να συμπληρώνεται διάλυμα ουρίας (adblue).

Το αυτοκίνητο διαθέτει δυνατότητες διασύνδεσης, υιοθετώντας το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Ford SYNC 3 και οθόνες αφής 6,5″ & 8″, σύστημα πλοήγησης και ηχοσύστημα της B&O Play. Στα συστήματα ασφαλείας προστέθηκαν συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως αισθητήρες απόστασης στάθμευσης εμπρός-πίσω, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) και προβολείς υψηλής έντασης Xenon.

Η πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα έγινε με την έκδοση 1.0 EcoBoost 140 ίππων Μ6 FWD ST-Line. Όπως διαπιστώθηκε σε διαδρομές στη Πάρνηθα το ανανεωμένο Ford EcoSport, προσφέρει υψηλοτέρα ποσοστά οδικής συμπεριφοράς σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Οι νέες ρυθμίσεις του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης και των αναρτήσεων εξασφαλίζουν καλύτερη και πιο άνετη κίνηση. Οι κλίσεις στις στροφές έχουν περιορισθεί και πλέον είναι καλύτερη η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Το μοτέρ είναι μια από τις πιο αξιόλογες μονάδες της κατηγορίας και κινεί με χαρακτηριστική ευκολία το αυτοκίνητο μήκους 4,09 μ.

Η τιμή του Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 140 ίππων ST-Line Μ6 FWD καθορίστηκε στα 21.169 ευρώ (Titanium). Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 15.168 ευρώ, αυτή η τιμή αφορά την έκδοση 1.0 100 ίππων με επίπεδο εξοπλισμού Trend.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Το θηριώδες Ford των 6.500 κ. εκ που κέντρισε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων στην Agrotica 2018

analitis.gr

Close