Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

Πρώτη ανεξάρτητη μπουτίκ του οίκου Hermès στο Τόκιο

8 Απριλίου, 2021

Στην υψηλού κύρους οδό Omotesando του Τόκιο άνοιξε η πρώτη ανεξάρτητη μπουτίκ του οίκου Hermès, την οποία σχεδίασε το, με έδρα το Παρίσι, στούντιο RDAI κατά τρόπο που να φέρνει στη μνήμη στοιχεία της ιαπωνικής φύσης και κουλτούρας.

Η με εμβαδόν 488 τετραγωνικά μέτρα μπουτίκ είναι η πρώτη στην πρωτεύουσα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου μετά το κατάστημα που είχε ανοίξει το 2001 στη συνοικία Ginza (σε σχέδιο του RDAI και πάλι). 

Η τελευταία μπουτίκ είναι σε εξαιρετικό σημείο στην οδό Omotesando, έναν από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στο Τόκιο για αγορές. Καταλαμβάνει δύο ορόφους στο Jingumae Ota Building και το στούντιο RDAI επέλεξε να «ντύσει» τη βάση του κτηρίου με ένα γεωμετρικό παραβάν από ατσάλινα στοιχεία στο χρώμα του χαλκού. Μικρές βιτρίνες και φωτισμός για να φωτίζεται το εξωτερικό της μπουτίκ το βράδυ είναι ενσωματωμένα στην εξωτερική «ένδυση».