Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Πρόωρος αποκλεισμός για Μουγκουρούθα και Κονταβέϊτ

20 Ιανουαρίου, 2022

    Η Αρίνα Σαμπαλένκα «καρδιοκτύπησε», αλλά κατάφερε να προκριθεί στον 3ο γύρο του Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη. Η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε δύσκολα την Κινέζα, Βανγκ Σινγιού (Νο 100) με 1-6, 6-4, 6-2.

    «Εχω μεγάλη εμπειρία παίζοντας χωρίς το σερβίς μου. Ελεγα στον εαυτό μου ότι είχα αρκετά εφόδια για να νικήσω αγώνες, χωρίς το σερβίς μου», σχολίασε η Σαμπαλένκα μετά τον αγώνα.

    Παράλληλα, η Ισπανίδα, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Νο 3), αποκλείσθηκε πρόωρα από το κορυφαίο τουρνουά, καθώς ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από την Γαλλίδα, Αλίζ Κορνέ (Νο 61), η οποία είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Την ξέρω καλά, καθώς την έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές. Την τελευταία φορά, την νίκησα στο χορτάρι, οπότε ήξερα τι να περιμένω και ήξερα πώς να την φέρω σε δύσκολη θέση. Ημουν εξαιρετικά συγκεντρωμένη κι ένιωθα πραγματικά καλά».

    Οσον αφορά στην Εσθονή, Ανέτ Κονταβέϊτι (Νο 7), αποκλείσθηκε επίσης πρόωρα, καθώς ηττήθηκε με 6-2, 6-4 από την Δανή, Κλάρα Τάουσον (Νο 39), ενώ η Πολωνή, Ιγκα Σβιάτεκ (Νο 9)επικράτησε άνετα με 6-2, 6-2 της Σουηδής, Ρεμπέκα Πέτερσον (Νο 82).
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ