Το να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας λόγω ράτσας ή χρώματος, είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού. William Faulkner, 1897-1962,  Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1949

Προτροπές Σόιμπλε για συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Κοινοβούλιο, ιδίως από το ακροδεξιό AfD

18 Σεπτεμβρίου, 2020

Στην αρχή της σημερινής συνόδου του ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), ο πρόεδρός της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέτρεψε με έμφαση τους βουλευτές να συμμορφωθούν με τα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων από τον κορονϊό, τα οποία αποφασίστηκαν χτες από το Συμβούλιο των Πρεσβύτερων του Σώματος.

«Αυτό ισχύει κυρίως για την μάσκα προστασίας του στόματος και της μύτης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Σόιμπλε (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης /CDU). Προηγουμένως, είχε ασκηθεί κριτική σε μέλη του (ακροδεξιού) κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AFD) τα οποία αρνούνταν να το πράξουν.

«Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνεί για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της μάσκας ή για την πανδημία του κορονοϊού γενικώς, αλλά σε μια δημοκρατία πρέπει να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό είναι επίσης και θέμα σεβασμού προς τους άλλους», τόνισε ο Σόιμπλε, χωρίς να αναφέρει ρητά το AfD.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Spiegel», το Συμβούλιο των Πρεσβύτερων κατέστησε επίσης σαφές ότι η μάσκα προστασίας πρέπει να φοριέται τόσο στους ανελκυστήρες του κτιρίου της Βουλής, όσο και σε όλους τους χώρους της. Μόνο στην αίθουσα της ολομέλειας και στις αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα μπορούσε να αφαιρεθεί η μάσκα. 

Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα με το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Το θέμα αυτό ενέτεινε την κριτική της χαλαρής εφαρμογής των κανόνων προστασίας  από βουλευτές και υπαλλήλους του AfD.

Πηγή: AFP, Der Spiegel

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Βρετανία-Covid-19: 4.322 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου

Η Βρετανία κατέγραψε 4.322 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, μια αύξηση σχεδόν 1000 μολύνσεων σε σύγκριση με χθες και ο υψηλότερος...

Close