Το κακό είναι το προϊόν της ικανότητας του ανθρώπου να κάνει αφηρημένο αυτό που είναι συγκεκριμένο. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Πρόταση του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας του Μαΐου

22 Μάρτιος, 2019

Πρόταση για την διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας του ερχόμενου Μαΐου διατύπωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για τις εκλογικού περιεχομένου διατάξεις του «Κλεισθένη», που θα ισχύσουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως ανέφερε, μια καλή πρακτική που εφαρμόστηκε στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης είναι η ενεργοποίηση δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι – με τη βοήθεια της τεχνολογίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σύνδεση με το διαδίκτυο) – θα κατευθύνουν και θα καθοδηγούν τους εκλογείς επί τόπου για το σημείο στο οποίο θα πρέπει να ασκήσουν κάθε φορά το εκλογικό τους δικαίωμα  (για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων, μελών τοπικών κοινοτήτων και ευρωβουλευτών).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διοργάνωσαν η ΠΕΔ-ΚΜ και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ο κ. Κυρίζογλου επανέλαβε ότι η αυτοδιοίκηση, σε επίπεδο ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, έχει επιστήσει την προσοχή της κυβέρνησης για τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην εκλογική διαδικασία και πρότεινε είτε να διαχωριστούν οι εκλογές σε δύο διαφορετικές Κυριακές (τη μία Κυριακή οι αυτοδιοικητικές εκλογές και τη δεύτερη ο β΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι ευρωεκλογές) είτε να ενταχθεί το ψηφοδέλτιο για την εκλογή μελών τοπικών κοινοτήτων στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών.

 

Π.Γ. 

Read previous post:
Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Τραυματίας η οδηγός του δικύκλου

Μία νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Αγγελάκη.

Close