Αυτό που παίρνεις όταν πετυχαίνεις το στόχο σου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που γίνεσαι όταν πετυχαίνεις το στόχο σου. - Henry David Thoreau, Αμερικανός συγγραφέας, 1817-1862

Πρόταση της γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ το Σχέδιο Νόμου περί μεταρρύθμισης της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων

9 Αυγούστου, 2017

Πρόταση της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αποτελεί το Σχέδιο Νόμου περί μεταρρύθμισης της νομοθεσίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, απαντά ο ΠΙΣ, με αφορμή τους φόβους που εκφράζονται από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας για αποδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων με το Σχέδιο Νόμου.

Αναφέρει ότι στην επιτροπή που επεξεργάστηκε και πρότεινε τον εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας συμμετείχε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας δια του Προέδρου/Αναπληρωτή του και του Νομικού του Συμβούλου καθώς και οι Πρόεδροι μεγαλύτερων και μικρότερων Ιατρικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Ακόμη και εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, οφείλει να την εκφράζει στα αρμόδια όργανα και βεβαίως να σέβεται τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων οι οποίες είναι συλλογικές, τονίζει ο ΠΙΣ.

Υπογραμμίζει ότι σε άλλες περιπτώσεις ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για τον σεβασμό των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Π.Ι.Σ. και αυτό οφείλουμε να κάνουμε και σήμερα σεβόμενοι τις δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις, σημειώνει ο ΠΙΣ. Προσθέτει ότι σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η μεταρρύθμιση της Ιατρικής Νομοθεσίας, όπως αυτή αποφασίστηκε από το κυρίαρχο όργανο του ιατρικού σώματος, την Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.

Η προβολή κωλυμάτων στην ψήφισή της έχει άλλους στόχους και εξυπηρετεί επιλογές και στρατηγικές, που ουδεμία σχέση έχουν ιδιαίτερα με τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου μας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

 

Read previous post:
ΣΔΟΕ: Kατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων με παραποιημένα σήματα

Νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων στη χώρα επέφερε το ΣΔΟΕ, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες...

Close