Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αισθάνεται κανείς δημιουργός. Ο θρίαμβος της ζωής εκφράζεται με τη δημιουργία. Henri Bergson, 1859-1941, Γάλλος φιλόσοφος,

Προτάσεις της Δύναμης Ζωής για την στήριξη του πολιτισμού

29 Μαΐου, 2020

Σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για τη στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του, κατέθεσε η Δύναμη Ζωής,  προτείνοντας επίσης την “ άμεση εγγραφή» του θέματος στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Μάλιστα προτείνει να κληθούν στη συνεδρίαση και φορείς των καλλιτεχνών, θεατρικών παραγωγών, διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, της Ένωσης Δικαιούχων ΕΔΕΜ, πολιτιστικών φορέων  κ.λ.π. «που θα καταθέσουν γόνιμες απόψεις και λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο”.
Η  επικεφαλής της παράταξης, πρώην περιφερειάρχης, Ρ Δούρου, χαρακτηρίζει “ ισχνή τη στήριξη της Περιφέρειας» στον κλάδο , παρά το πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού με 2,5 εκατ. ευρώ που πρότεινε εν μέσω της πανδημίας η ΔΖ, στο πλαίσιο της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, η οποία καταψηφίστηκε . “ Ποσό ελάχιστο σε σχέση με τα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για πολιτιστικές δράσεις και υποδομές την προηγούμενη πενταετία, που επίσης ήταν περίοδος βαθιάς ύφεσης”, τονίζεται μεταξύ άλλων.Οι σχετικές προτάσεις που καταθέτει σήμερα η Δύναμη Ζωής «είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στους ανθρώπους που έβαλαν και βάζουν πάντα πλάτη στα δύσκολα για τον τόπο”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.
Οι προτάσεις που κατέθεσε η Δύναμη Ζωής ενδεικτικά αφορούν την αγορά θεατρικών παραστάσεων από την Περιφέρεια και στην προαγορά εισιτηρίων σε συναυλίες, εκθέσεις και καλλιτεχνικές παραγωγές υψηλού επιπέδου, στην χρηματοδοτήση νέων καλλιτεχνικών  σεμιναρίων  για τους δημότες και τους μαθητές,  στην δωρεάν διάθεση ανεκμετάλλευτων χώρων της Περιφέρειας , στην συνέχιση της στήριξης πολιτιστικών δράσεων και την χρηματοδότηση  της ενοικίαση εξοπλισμού (ήχου και φωτός)  για την διοργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών στα ανοικτά θέατρα και τους κατάλληλους υπαίθριους χώρους των 66 Δήμων της Περιφέρειας. 

Read previous post:
Λίγο καλύτερη η πρόταση της Μπεσίκτας, όμως ο Αϊτόρ «ψήνεται» πιο πολύ για Παναθηναϊκό

Ο ατζέντης του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, σε δηλώσεις του στην τουρκική «Fanatik» επιβεβαίωσε πως είναι σε «ανοικτή γραμμή» τόσο με τον...

Close