Το σημάδι του καλού πολιτικού είναι ότι πάντα είναι έτοιμος να μιλήσει, επειδή πάντα περιμένει να του ζητήσουνε να βγάλει λόγο - Richard Nixon

Προσωρινά τιμωρημένος ο Ρεμπέλης από την IWF για πιθανή παράβαση ντόπινγκ

4 Μάρτιος, 2021

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι τιμωρεί προσωρινά τον Κωνσταντίνο Ρεμπέλη για πιθανή παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.  

Ο αθλητής, ο οποίος στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιάννενα είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Ανταγόρα Κω και είχε καταλάβει την 2η θέση, από την 1η Μαρτίου 2021 δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε εγχώρια ή διεθνή διοργάνωση, καθώς βρέθηκε στον οργανισμό του η ουσία κλενβουτερόλη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τιμωρία του δεν είναι τελεσίδικη και η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι ο αθλητής δεν διέπραξε παραβίαση του κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευτεί επίσης η σχετική απόφαση».

Το θέμα είχε αποκαλυφθεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2020 και η ΕΟΑΒ είχε δηλώσει ότι ο αθλητής δεν ανήκει στην εθνική ομάδα, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αποκλεισμού της Ελλάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ