Οι άνθρωποι ζουν πια περισσότερα χρόνια, εξέλιξη που κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει δυνατή η αποπληρωμή των τριακονταετών στεγαστικών δανείων - Doug Larson

Προσεκτικές κινήσεις στις αγορές εν αναμονή της συνέντευξης τύπου Trump

11 Ιανουάριος, 2017

Με επιφύλαξη γίνονται οι περισσότερες κινήσεις στα ταμπλό των ευρωπαϊκών δεικτών κατά τις πρώτες συναλλακτικές πράξεις, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής καθώς σήμερα το απόγευμα αναμένεται η πρώτη συνέντευξη τύπου του Προέδρου Trump. Οι μετέχοντες στο παιχνίδι της αγοράς προσδοκούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την οικονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η νέα διοίκηση καθώς και με τις εν γένει προτεραιότητές της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Stoxx 50 καταγράφει απώλειες 0.65%, ενώ ο Stoxx 600 διαπραγματεύεται στις 363.13 μονάδες χαμηλότερα κατά 0.26%.  Απώλειες επίσης καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης τραπεζών, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης βασικών υλικών σημειώνει συγκρατημένα κέρδη της τάξης του 0.10%. Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX βρίσκεται στις 11.538,23 μονάδες χαμηλότερα κατά 0.39% και ο CAC 40 διολισθαίνει κατά 0.57% στις 4.860,56 μονάδες. Συγκρατημένες απώλειες της τάξης του 0.07% καταγράφει ο FTSE 100, με τους επενδυτές να αναμένουν σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων σχετικά με τη βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας. Αντίστοιχη εικόνα αυτοσυγκράτησης και αναμονής επικρατεί και στις περιφερειακές αγορές, με τον FTSE MIB στις 19.279,56 μονάδες χαμηλότερα κατά 0.74%, τον PSI 20 με ισχυρότερες απώλειες 1.29% και τον IBEX 35 χαμηλότερα κατά 0.63%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά καταγράφοντας ήπια άνοδο 0.02%, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία Trump. Μεγάλος αριθμός αναλυτών θεωρεί τη συγκεκριμένη συνέντευξη εξεχούσης σημασίας για το δολάριο, καθώς ενδεχόμενες ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων και δημοσιονομική τόνωση θα κρίνουν την πορεία του νομίσματος από εδώ και στο εξής.  Στα υπόλοιπα νομίσματα, το ευρώ κινείται με ήπιες απώλειες 0.01% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στα 1.0555 δολάρια, ενώ η στερλίνα συνεχίζει την πτωτική της πορεία στα 1.2151 δολάρια με απώλειες 0.21%. Από την άλλη πλευρά το αμερικανικό νόμισμα, καταγράφει κέρδη 0.20% έναντι του ιαπωνικού γεν με την ισοτιμία στα 116.0 γεν, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου καταγράφει συγκρατημένες απώλειες.

Read previous post:
Οριστικό «αντίο» στο ραδιόφωνο FM λέει η Νορβηγία

Οριστικό «αντίο» στο ραδιόφωνο FM λέει η Νορβηγία, η πρώτη στον κόσμο χώρα που μέσα στο 2017 θα «κατεβάσει» το δίκτυο...

Close