Ξεχνάει κανείς τα λάθη του, όταν τα εξομολογείται σε κάποιον άλλον. Ο άλλος, όμως, δεν τα ξεχνάει. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Προς ψήφιση η αύξηση των μη Ελλήνων παικτών και κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών για πρώτη φορά από εποχής Καρατζά

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Υπέρ της αύξησης των μη Ελλήνων παικτών ανά ομάδα, από έξι σε επτά, αρχής γενομένης τη σεζόν 2022-23, τάχθηκαν οι έξι από τις δώδεκα ΚΑΕ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ σήμερα (29/9), με την απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη Δευτέρα (3/10), κατόπιν ψηφοφορίας, στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Λίγκας. Κάθετα αντίθετες στην αύξηση των μη Ελλήνων παικτών ήταν ο Προμηθέας Πατρών και ο Κολοσσός Ρόδου. Πάντως, ακόμη κι αν η πλειοψηφία των ΚΑΕ επιλέξει τους επτά μη Έλληνες παίκτες, εν συνεχεία ο κανονισμός θα σταλεί στην ΕΟΚ, από την οποία και θα πρέπει να εγκριθεί. Την αντίθεσή του στo ενδεχόμενο αύξησης των μη Ελλήνων παικτών εξέφρασε νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).   

Στο Δ.Σ. της Πέμπτης (29/9) συζητήθηκε επίσης η σύναψη συμφωνίας με την ΕΡΤ για την κάλυψη των αναμετρήσεων όλων των ομάδων της Basket League για τη σεζόν 2022-23, με αύξηση στο ποσό που έχουν λαμβάνειν από τα 5,5 εκατ. ευρώ στα 6,5 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρουσία του Ολυμπιακού, στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ από εποχής Θεόδωρου Καρατζά. 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ