Όποτε στερούμε τις ελευθερίες από αυτούς που μισούμε, ανοίγουμε το δρόμο για να χάσουν τις ελευθερίες τους αυτοί που αγαπάμε. - Wendell Willkie, 1892-1944, Αμερικανός πολιτικός

Προς παραμονή ο Φακούντο Σάντσες για άλλον ένα χρόνο

22 Μαΐου, 2022

Το συμβόλαιο του Φακούντο Σάντσες με τον Παναθηναϊκό εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός μπακ θα συνεχίσει στο “τριφύλλι” για άλλον ένα χρόνο, ανανεώνοντας έως το καλοκαίρι του 2023.

Οι “πράσινοι” έχουν αποφασίσει στρατηγικά να δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Γιώργο Βαγιαννίδη τη νέα αγωνιστική περίοδο, αναβαθμίζοντας το ρόλο του στην ομάδα σε Νο2 πίσω απ’ τον Γιάννη Κώτσιρα, για τη θέση του δεξιού μπακ.

Μία αποχώρηση του Σάντσες θα έμοιαζε… φυσιολογική υπ’ αυτό το πρίσμα, ωστόσο, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο Αργεντινός (παρότι έχει “πατήσει” τα 32) δεν παύει να αποτελεί μία αρκετά αξιόπιστη λύση για όλες τις θέσεις της άμυνας.

Επιπλέον, είναι team player, δεν “γκρινιάζει” ποτέ, ακόμη κι αν δεν μένει στον πάγκο για σερί αγώνων, ενώ όπου του ζητήθηκε και χρειάστηκε κάλυψε κάθε κενό στην αμυντική γραμμή, παίζοντας κι αριστερός μπακ (6 φορές) αλλά ακόμα και στόπερ.

Επιπλέον, είναι πολύ θετικό στοιχείο μέσα στα αποδυτήρια, ενώ το συμβόλαιό του είναι πολύ χαμηλό. Και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι υπέρ της παραμονης του στον Παναθηναϊκό για άλλον ένα χρόνο, τουλάχιστον με βάση αυτά που θα του προταθούν από τους “πράσινους”.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ