Δεν μπορεί να επιβληθεί σε μια κοινωνία μεγαλύτερο κακό από τη μετατροπή του νόμου σε μέσο αρπαγής. Frederic Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος

Πρόοδο στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης επιθυμούν οι γερμανικές επιχειρήσεις – «Απαραίτητη η ομοφωνία» δήλωσε η καγκελάριος Ά. Μέρκελ

24 Ιανουαρίου, 2020

Το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό των οικονομικών σχέσεών τους με την Τουρκία στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης της Ε.Ε., τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει προηγουμένως να επιλυθούν οι διαφορές με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Μιλήσαμε για τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό. Ειδικά η γερμανική οικονομία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον οι οικονομικές σχέσεις, κυρίως στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης, να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην αρχική της τοποθέτηση κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα. «Αυτό σημαίνει όμως, ότι κάποια θέματα – αναφέρω μόνο ενδεικτικά «Κύπρος» και «Ελλάδα» – πρέπει να τα συζητήσουμε και πάλι διμερώς, διότι βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειαζόμαστε πάντα ομοφωνία, εάν πρόκειται να κάνουμε περαιτέρω βήματα σε σχέση με την συνεργασία με την Τουρκία», πρόσθεσε.

Απαντώντας κατόπιν σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος επανέλαβε ότι επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας ευελπιστούν να σημειωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά την Τελωνειακή Ένωση. «Πρέπει μόνο να επεξεργαστούμε ακόμη τις περιφερειακές εντάσεις. Υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Ελλάδα, υπάρχουν διαφορές απόψεων με την Κύπρο. Εάν κάνουμε ένα τέτοιο βήμα στην Ε.Ε., πρέπει πάντα όλες οι χώρες να είναι σύμφωνες. Θα συνεχίσουμε όμως να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό ώστε να επιτύχουμε πρόοδο – ει δυνατόν κατά την προεδρία μας» κατέληξε η καγκελάριος.

Read previous post:
Οριστική συμφωνία Ίντερ με Τότεναμ για Έρικσεν

Η μεταγραφή του Κρίστιαν Έρικσεν πέρασε από... σαράντα κύματα, αλλά εντέλει η επιμονή της Ίντερ «νίκησε».

Close