Ο άνθρωπος που του έχουν αρνηθεί το δικαίωμα να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, αρχίζει να θεωρεί σημαντικές τις αποφάσεις που του επιτρέπεται να παίρνει. Northcote Parkinson, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Προϊόντα της Δυτ. Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση «Summer Fancy Food Show» της Ν.Υόρκης

3 Ιουλίου, 2024

Στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη(23- 25/6) συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιώντας τον σχεδιασμό για την προβολή της τοπικής παραγωγής σε μεγάλες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται σημαντικό εκθεσιακό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και φέτος συγκέντρωσε πάνω από 2.400 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας το τριήμερο αυτό παρουσίασαν τα υψηλής ποιότητας και μοναδικά προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που δραστηριοποιούνται από τη λιανική πώληση και το χονδρεμπόριο, μέχρι τις υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και τη βιομηχανία τροφίμων. Οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νικ. Λυσσαρίδη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με ισχυρούς επιχειρηματίες στον χώρο των εισαγωγών ελληνικών προϊόντων, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με δράσεις όπως αυτή, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις για την αύξηση των εξαγωγών, την δημιουργία εξαγωγικής κουλτούρας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Summer Fancy Food Show αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Περιφέρειας για την ανάδειξη της ποιότητας και της ποικιλίας των τοπικών προϊόντων.

Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας