Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

«Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο τριεθνές Έβρου και στη Σαμοθράκη

14 Ιούνιος, 2018

Από τα ακριτικά χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας στο τριεθνές του Έβρου, ξεκινά αύριο το πρόγραμμα «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου, με δεύτερο σταθμό, το νησί της Σαμοθράκης.

Η συνέχιση του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» στα τρία ακριτικά χωριά της Ορεστιάδας και στην Σαμοθράκη, εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης», που υλοποιεί ο Όμιλος και περιλαμβάνει Προγράμματα Ιατρικής Υιοθεσίας, Στήριξης των Τοπικών Κοινωνιών, Προνομιακών Εξετάσεων για Όλους, Τηλεϊατρικής καθώς και συντεταγμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου θα μεταβεί στις περιοχές της Ορεστιάδας και της Σαμοθράκης όπου θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι. Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου ενηλίκων στο τριεθνές του ‘Εβρου από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς και εξέταση από καρδιολόγο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό και παθολόγο. Την Κυριακή 17 Ιουνίου το πρόγραμμα Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου παιδιών περιλαμβάνει εξέταση από παιδίατρο, παιδο- ΩΡΛ, παιδο – οφθαλμίατρο και ορθοπαιδικό.

Η Κινητή Μονάδα θα μεταβεί στο νησί της Σαμοθράκης από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως το Σάββατο 23 Ιουνίου με επίσης, δύο προγράμματα προληπτικού ελέγχου ενηλίκων και παιδιών, μετά από συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο. Η Κινητή Μονάδα θα λειτουργεί ως εξής : 07:30 – 13:30 & 17:00 – 19:00.

Η Μονάδα αυτή είναι η μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη και στελεχώνεται από ιατρούς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους, ορθοπεδικούς, παιδιάτρους, παιδο- ΩΡΛ, παιδο- οφθαλμιάτρους, καθώς και νοσηλευτές, παρασκευάστριες και τεχνολόγους – ακτινολόγους.

Εκτός από ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών από την Κινητή Μονάδα Υγείας και ιατρούς του Ομίλου, η ιατρική «υιοθεσία» που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια ο Όμιλος σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, προσφέρει στους κατοίκους επιπλέον υπηρεσίες υγείας. Συγκεκριμένα προσφέρει:

-Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών, για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

-Δωρεάν παροχή τοκετού, για όλες τις επιτόκους, στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

-Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, για όλους τους ενήλικες, σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στις ακόλουθες ειδικότητες: παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, γενικός χειρουργός, νεφρολόγος, πνευμονολόγος, ΩΡΛ, νευρολόγος, οφθαλμίατρος, ουρολόγος.

-Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, για όλους τους ενήλικες, στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ετησίως.

-Δωρεάν νοσηλεία, για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ ).

«Έχω την τιμή να είμαι επίτιμος δημότης των ακριτικών χωριών Ζώνης, Μικρής Δοξιπάρας και Χελιδόνας και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που θα είμαι πάλι κοντά τους, όπως και στο πλευρό των κατοίκων της Σαμοθράκης στην οποία επεκτείνεται το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμούμε να τιμήσουμε τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων και των Δημάρχων, να κρατήσουν ζωντανή την ακριτική Ελλάδα» αναφέρει ο επικεφαλής της 30μελούς αποστολής, πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Read previous post:
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό κτίριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε βιομηχανικό κτίριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου παράγονται απορρυπαντικά.

Close