Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα δέντρα. Panait Istrati, 1884-1935, Ελληνορουμάνος συγγραφέας

Πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας από την ομάδα Pluralités του ΑΠΘ

27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για παιδιά 9-15 ετών και για ενήλικες υλοποιεί η Ερευνητική Ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στόχος του προγράμματος, που καλύπτει τα επίπεδα γλωσσομάθειας Α1, Α2, Β1 και Β2, είναι η εξοικείωση με τη γαλλική γλώσσα, τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τη γλωσσική διδασκαλία θα πραγματοποιείται και μία πολιτισμική προσέγγιση έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις πάνω σε θέματα της σύγχρονης γαλλικής πραγματικότητας και κουλτούρας.

Τα μαθήματα, που λόγω της πανδημίας θα είναι διαδικτυακά, ενσωματώνουν τη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, κατάλληλες για παιδιά και ενήλικες.

Το κόστος συμμετοχής για παιδιά και ενήλικες είναι 130 ευρώ το ακαδημαϊκό έτος (από Οκτώβριο 2021 έως και Ιούνιο 2022) και η εξόφληση των διδάκτρων πραγματοποιείται εφάπαξ εντός των δυο πρώτων εβδομάδων των μαθημάτων στον λογαριασμό του ΕΛΚΕ-ΑΠΘ. Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Σ.Α.