Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.Henry Ford, 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος

Πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων για φοιτητές από το ΠΑΜΑΚ

22 Σεπτεμβρίου, 2020

 Αυτογνωσία, ομαδικότητα, διαχείριση συγκρούσεων, λήψη αποφάσεων, διαμεσολάβηση, επικοινωνία είναι οι σύγχρονες δεξιότητες που προϋποθέτει η άσκηση ηγεσίας και τις οποίες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διδάσκει σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές της Θεσσαλονίκης μέσω του βιωματικού προγράμματος «Leadership Program for Undergraduate University Students», που προσφέρεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, Άντονι Μοντγκόμερι.

   Οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων του προγράμματος ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2020 στον χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα επιλεγούν 10 φοιτητές/τριες που φοιτούν στη Θεσσαλονίκη στο 1ο και 2ο έτος σπουδών.

   Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος, «ο όρος ηγεσία έχει πολλές διαφορετικές ερμηνείες και έχει μελετηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η κατανόησή μας για την ηγεσία στρέφεται κυρίως προς την εμπειρία των ενηλίκων», γι’ αυτό «τα προγράμματα ηγεσίας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να στρέφονται σε φοιτητές και μαθητές με σκοπό την ανάληψη ηγετικών ρόλων».

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Μελέτη COH-FIT: Yψηλή επίπτωση της πανδημίας στο στρες και τον θυμό

   Υψηλή επίπτωση της πανδημίας στο στρες, τη μοναξιά και τον θυμό, αλλά και βελτίωση της κοινωνικά επωφελούς συμπεριφοράς έδειξαν τα...

Close