Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα. Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998, Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Prodea Investments: Δωρεά 15.000 προστατευτικών στολών για γιατρούς και νοσηλευτές

Με δωρεά 15.000 ολόσωμων προστατευτικών στολών τύπου TYVEK προς το Υπουργείο Υγείας μπήκε από την πρώτη κιόλας στιγμή η Prodea Investments (εταιρεία επενδύσεων σε real estate) στην εθνική μάχη κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρεία, σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς ήταν να χρησιμοποιηθεί το υλικό από το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, είτε στα νοσοκομεία αναφοράς, είτε σε άλλα νοσοκομεία, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια, όπου εμφανίστηκαν αυξημένες ανάγκες.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Prodea Investments αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία “ πιστεύει στις αρχές της αλληλεγγύης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” και ότι η συγκεκριμένη δωρεά “ αποτελεί ηθική υποχρέωση στήριξης της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται από όλους τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβολής στην προστασία όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.”

Στο μεταξύ, εκτός από την Ελλάδα, σε ανάλογες ενέργειες προχώρησε η PRODEA όπως και ο βασικός της μέτοχος, η INVEL και στην Κύπρο όπου ο όμιλος έχει σημαντική επενδυτική παρουσία. Πιο συγκεκριμένα για την Κύπρο αποφασίστηκε:

– Η δωρεάν διάθεση δωματίων του ξενοδοχείου ‘’The Landmark Nicosia’’, ιδιοκτησίας του ομίλου, για τις ανάγκες φιλοξενίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, και

– Η ανάληψη του κόστους εγκατάστασης κυκλωμάτων/διασωληνώσεων ιατρικών αερίων στις υπό αναφορά μονάδες της Κύπρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε σχετικά: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Είναι ώρα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να πάρουμε θέση, να στηρίξουμε την εθνική μάχη που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη εναντίον αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας. Για να μπορέσουμε, με πίστη και υπερηφάνεια, όλοι μαζί να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε σε μια χώρα που θέλουμε να δούμε να προοδεύει».

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Αντιμέτωπη με την ύφεση, η Eυρωζώνη εκλέγει σήμερα τον επικεφαλής της

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης --το Eurogroup-- εκλέγουν σήμερα τον νέο πρόεδρό τους με μια αμφίρροπη ψηφοφορία για μια θέση...

Close