Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου. Kenneth Galbraith, 1908-2006, Καναδός οικονομολόγος

Προβληματίζει ο κορονοϊός για την διεξαγωγή των εκλογών

Η Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας την Παρασκευή σχετικά με το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι επερχόμενες εκλογές του συλλόγου, όπως είχαν προγραμματιστεί. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής υπουργός Υγείας της Καταλανίας, Άλμπα Βέργες, μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση των κατοίκων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό.

Οι περιορισμοί, που εμποδίζουν τους πολίτες να εξέλθουν του δήμου τους εκτός από λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή υγείας, έχουν παραταθεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 24 Ιανουαρίου, όταν και πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές.

Η Βέργες είπε ότι οι περιφερειακοί αξιωματούχοι θα εξηγήσουν τα πιθανά σενάρια και θα παρουσιάσουν την κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη του ιού, προσθέτοντας ότι η Μπαρτσελόνα και όχι η περιφερειακή κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση για την διεξαγωγή τους.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, ζήτησε να υπάρχει εξαίρεση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης για τα μέλη με δικαίωμα ψήφου ώστε να πάνε και να ψηφίσουν στις εκλογές. Οι εκλογές, τόνισε, είναι ζωτικής σημασίας για τον σύλλογο, προκειμένου να κάνει μεταγραφές παικτών και να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματά του.

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει αυτή τη στιγμή μια προσωρινή διοίκηση με περιορισμένες εξουσίες, μετά την παραίτηση τον Οκτώβριο του προέδρου Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Περίπου 110.000 μέλη του συλλόγου μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές, με 10 εκλογικά κέντρα να είναι εγκατεστημένα σε όλη την Καταλονία και αλλού στην Ισπανία. Η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου ή μέσω email δεν επιτρέπεται.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κούμαν: «Ελπίζω να έχω στον τελικό τον Μέσι»