Ηθική είναι τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και η τρέχουσα αντίληψη της κοινωνικής μας τάξης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Θεσσαλονίκη λόγω κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα

19 Νοέμβριος, 2018

Προβλήματα παρουσιάζονται σήμερα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα. Από τα ξημερώματα, τα αμαξοστάσια καθαριότητας παρέμειναν κλειστά, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους δύο εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κλειστά παρέμειναν τα αμαξοστάσια στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε Καλαμαριά, Θέρμη και στον δήμο Θερμαϊκού, ενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ορισμένα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους με προσωπικό ασφαλείας.
    Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ», υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν να βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, παρά μόνο με προσωπικό ασφαλείας, «καθώς σε λιγότερες από δέκα ημέρες χάσαμε δύο συναδέλφους μας και ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι συνάδελφοι συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση». 
    Στους χώρους εργασίας πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις γύρω από τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των ασφάλεια των εργαζομένων. «Τα απορριμματοφόρα είναι κακοσυντηρημένα, απαξιώνεται ο τομέας καθαριότητας, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλειάς και πολλοί είναι ανεκπαίδευτοι» πρόσθεσε η κ.Χοροζίδη. 
Α.Καρ.
 

Read previous post:
Μικροπροβλήματα στη Λέσβο από την έντονη βροχή

Μικροπροβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Λέσβου.

Close