Είναι καλό να θυμόμαστε ότι το σύμπαν - με μια μικρή, ασήμαντη εξαίρεση - αποτελείται από τους άλλους, John Andrew, 1874-1937, Αμερικανός γιατρός & γνωμικογράφος

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «A-ha The Movie» στις 12 Ιουνίου

24 Μαΐου, 2021

Το ντοκιμαντέρ «A-ha The Movie» για το εμβληματικό νορβηγικό ποπ συγκρότημα, πρόκειται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στις 12 Ιουνίου.

Ενόψει της πρεμιέρας κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Όσλο το 1982.

Η επιτυχία της μπάντας «Take On Me», συνοδευόμενη από ένα πρωτοποριακό βίντεο σκίτσων-κινουμένων σχεδίων από τον Στιβ Μπάρον, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της τελευταίας χιλιετίας.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το συγκρότημα για μια περίοδο τεσσάρων ετών, αποκαλύπτοντας την πλήρη ιστορία του πώς τρεις νεαροί άνδρες ακολούθησαν το αδύνατο όνειρό τους να γίνουν διάσημοι. Όταν το «Take On Me» έφτασε στο νούμερο 1 στο Billboard στις ΗΠΑ το 1985, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Το άλμπουμ «Hunting High and Low» στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι επιτυχίες «Take on Me» και «The Sun Always Shines on TV» ήταν ένα από τα πιο εμπορικά του 1986.

Σχεδόν 35 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, οι A-ha εξακολουθούν να δημιουργούν μαγεία στη σκηνή με τη μουσική τους και να περιοδεύουν μαζί στον κόσμο, αλλά πίσω στα παρασκήνια είναι ένα λιγότερο ενωμένο μέτωπο.