Αν δεν μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς, δεν είναι επιστήμη, είναι γνώση. Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Πρεμιέρα για την αυστριακή προεδρία. Την τρίτη η παρουσίαση των προτεραιοτήτων

1 Ιουλίου, 2018

Η Αυστρία αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την τελευταία πλήρη προεδρία πριν τις ευρωεκλογές εν μέσω αναταράξεων στους κόλπους της Ευρώπης  λόγω μεταναστευτικού, Brexit και κρίσης των εμπορικών σχέσεων.
Την Τρίτη, στην ολομέλεια του Στρασβούργου, ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, θα συζητήσει  με τους ευρωβουλευτές και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  για τις προτεραιότητες της προεδρίας του και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι. 
«Με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη για την Ευρώπη και για μας είναι πολύ σημαντική η στενή συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς – το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο Αντόνιο Ταγιάνι, λίγες μέρες πριν η χώρα του αναλάβει την προεδρία και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αυστριακής προεδρίας.
Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας ώστε να εξασφαλίσει την ευημερία και την κοινωνική προστασία. Η Αυστρία θέλει επίσης να συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης μέσα από μια ισχυρή δέσμευση με τα Βαλκάνια.
«Αναλαμβάνουμε την προεδρία σε καιρούς έντασης εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, του Brexit και των διεθνών κρίσεων και είναι η τελευταία πλήρης προεδρία του Συμβουλίου πριν τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Αυστρία θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας εντός της ΕΕ», είπε ο Κουρτς.
«Όταν μιλάμε για το μεταναστευτικό μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε συγκεκριμένες λύσεις για τους πολίτες της ΕΕ, διαφορετικά η πολιτική και κοινωνική κρίση θα ενταθεί», είπε από την πλευρά του ο Ταγιάνι και διευκρίνισε ότι πρέπει «να ενισχύσουμε τη Frontex και να επενδύσουμε στην Αφρική γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε σταθερότητα στις χώρες προέλευσης μακροπρόθεσμα.
Ν.Μ.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της αυστριακής προεδρίας, ο πρόεδρος Ταγιάνι τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κέντρων προστασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός της Ευρώπης και υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών.
Ν.Μ.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ντ. Τραμπ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τις εμπορικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με της Κίνας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό...

Close