Το σημάδι του καλού πολιτικού είναι ότι πάντα είναι έτοιμος να μιλήσει, επειδή πάντα περιμένει να του ζητήσουνε να βγάλει λόγο - Richard Nixon

Πρεμιέρα αύριο για το πρωτάθλημα της Formula E

21 Νοεμβρίου, 2019

Λίγες μόνο ώρες απομένουν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula E. Η πρεμιέρα του ξεχωριστού πρωταθλήματος θα γίνει στις 22 και 23 Νοεμβρίου στην πίστα Diriyah, της Σαουδικής Αραβίας.

Η Formula E είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα. Ξεκίνησε το 2014, όμως σύντομα η νέα τάση στην αυτοκίνηση, δηλαδή η ηλεκτροκίνηση, το έκανε δημοφιλές, προσελκύοντας σε αυτό πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από την Formula E, είναι αυτό που θα συναντήσουμε στο μέλλον. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν με γρήγορο ρυθμό την επόμενη δεκαετία, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή και προσβάσιμη. Έτσι και τα οχήματα της Formula E θα αρχίσουν να κερδίζουν περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Formula E στοχεύει σε κοινό με φρέσκιες αντιλήψεις, τόσο ως προς τον τρόπο λειτουργίας της όσο και στο τρόπο παρακολούθησης των αγώνων. Η λειτουργία Fanboost επιτρέπει στους οπαδούς να επηρεάζουν άμεσα τους αγώνες, ψηφίζοντας online για τους αγαπημένους τους οδηγούς. Οι πέντε οδηγοί που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους παίρνουν πρόσθετη ώθηση ισχύος 5 κιλοβάτ, για χρήση κατά το δεύτερο μισό του αγώνα.

Οι αγώνες είναι σύντομοι, σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα και έχουν διάρκεια μόνο 45 λεπτών συν ενός γύρου. Έτσι η προσοχή των θεατών επικεντρώνεται στη δράση. Κάθε λάθος ή αστοχία του οδηγού είναι κρίσιμη για την τελική έκβαση του αγώνα.

Οι οδηγοί της Formula E μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “Attack Mode” για να αυξήσουν την ισχύ τους κατά 25 κιλοβάτ, βγαίνοντας από την αγωνιστική γραμμή και οδηγώντας σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυξήσεων και η διάρκεια τους αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, με αποτέλεσμα αυτό να κάνει τον κάθε αγώνα λιγότερο προβλέψιμο.

Όταν ένας οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Attack Mode, ανάβουν τα φώτα πάνω από τον οδηγό, με τους τηλεθεατές να μπορούν να τον παρακολουθήσουν επί της οθόνης.

Σε αντίθεση με άλλους αγώνες, το pit και τα paddocks της Formula E δεν είναι μόνο για τους VIP. Αυτό δίνει στους οπαδούς της Formula E την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία και τους ανθρώπους που εργάζονται πίσω από τα μονοθέσια.

Μία αλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφορά την σημαντική αύξηση της ισχύος, από 200 kW σε 250 kW (περίπου το ισοδύναμο με την αύξηση 80 ίππων), επιτυγχάνοντας κορυφαίες ταχύτητες μέχρι 280 χλμ/ώρα.

Χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία των μπαταριών, η Formula E έχει καταργήσει την αλλαγή στα μισά του αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό των πρώιμων εποχών της. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως άλλωστε τα καύσιμα σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα σε πίστα, παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής κάθε ομάδας.

Κ.Π.

Read previous post:
Η Bristol-Myers Squibb ολοκληρώνει την εξαγορά της Celgene, δημιουργώντας μια κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία

  Στις 20 Νοεμβρίου 2019, η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Celgene κατόπιν λήψης της ρυθμιστικής έγκρισης...

Close