Το πρώτο μάθημα των οικονομικών είναι η έλλειψη επαρκών πόρων. Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων όσοι τα θέλουν. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής είναι να παραβλέπεις το πρώτο μάθημα των οικονομικών. - Thomas Sowell, 1930- , Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Πράσινη διαδρομή και ποδηλατόδρομο δημιουργεί ο δήμος Χανίων στο κέντρο της πόλης

19 Μαρτίου, 2018

Η πρόταση – μελέτη για τη δημιουργία «πράσινης διαδρομής» και ποδηλατόδρομου στον άξονα των κεντρικών οδών Τζανακάκη, Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς των Χανίων παρουσιάστηκε απόψε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Το όλο εγχείρημα, όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση, εντάσσεται στη φιλοσοφία για βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, με προτεραιότητα στους πεζούς, στα ‘Ατομα με Αναπηρία, στο ποδήλατο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα υλοποιηθεί με ορίζοντα έναρξης των εργασιών το 2019 μέσω κονδυλίων του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης για την πόλη των Χανίων, που στο σύνολο του χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 11 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει ακόμα τη σταδιακή μετατροπή της Πλατείας 1866 σε συγκοινωνιακό κόμβο, την ανάπλαση της Νέας Χώρας και το άνοιγμα του δυτικού μετώπου της πόλης, που θα φτάνει μέχρι την περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Κατά την παρουσίαση της πρότασης ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι « η νέα πολιτική για το κυκλοφοριακό της πόλης ήδη έχει διαμορφωθεί. Λιγότερα αυτοκίνητα και βελτίωση όλων των φιλικών υποδομών μετακίνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο της λογικής των σύγχρονων λύσεων, ενώ εκτός από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων περιέγραψε τη μελλοντική, όπως είπε, εικόνα της πόλης με αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας ανάπλαση του δημοτικού κήπου, δρομολόγηση μικρών λεωφορείων και άλλες δράσεις.

Ακόμα επανέλαβε ότι ο δήμος διεκδικεί το κτίριο των Ιταλικών Στρατώνων για τη δημιουργία νέου δημαρχείου και κατέληξε λέγοντας ότι «το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού δεν είναι πλέον μια θεωρητική προσέγγιση, αλλά μια φιλοσοφία και ένα πλάνο, που αρχίζει να εκτελείται, από την παρούσα δημοτική αρχή, υιοθετώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις προσβασιμότητας, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνοντας νέα πνοή».

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Π. Σκουρλέτης: «Άμεση η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των καταστροφών»

Στην περιοχή της Πιαλείας του δήμου Πύλης, στη θέση «'Αλπινα», βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μια περιοχή όπου...

Close