Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. - Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Πουλά το 10% της Λίβερπουλ η ιδιοκτήτρια αρχή

1 Μάρτιος, 2021

Η Fenway Sports Group (FSG), η αμερικανική εταιρεία που κατέχει τη Λίβερπουλ, πρόκειται να πουλήσει ένα μερίδιο της τάξης του 10% στην ιδιωτική εταιρεία RedBird Capital Partners, για περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια.

Το αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Sportico, σημειώνοντας ότι η συμφωνία με την RedBird, που ιδρύθηκε το 2013 από τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, Τζέρι Κάρντιναλ, θα εκτιμούσε την εταιρεία που κατέχει τους «κόκκινους» και τους Μπόστον Ρεντ Σοξ (ομάδα μπέιζμπολ) σε πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Κάρντιναλ έχει από καιρό συσχετιστεί με απόπειρες ανάληψης μειοψηφικής συμμετοχής στην FSG. Αρχικά, φάνηκε ότι ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να αποκτήσει μερίδιο στο συγκρότημα μέσω της RedBall Acquisition Corp, που συνιδρύθηκε τον Ιούλιο με τον Μπίλι Μπιν.

Οι συνομιλίες μεταξύ της FSG και της RedBall έληξαν τον Ιανουάριο, ενώ όσον αφορά την επένδυση της RedBird στην FSG, μια εταιρεία με επικεφαλής τον ιδρυτή Τζον Χένρι, η τελευταία αναμένεται να κλείσει τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα ήταν η τελευταία σε μια σειρά αθλητικών επενδύσεων από την RedBird, η οποία κατά τους τελευταίους 12 μήνες αγόρασε τη γαλλική Τουλούζ και το XFL, ένα αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα φούτμπολ, που ιδρύθηκε το 2018.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ