Το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο για να υπερασπισθείς μια ιδέα, δεν είναι η υπεράσπιση μιας ιδέας, είναι ο φόνος ενός ανθρώπου. Jean-Luc Godard, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

ΠΟΥ: Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν πολίτες από τις περιοχές της επιδημίας

29 Ιανουαρίου, 2020

Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς και υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εναλλακτικών ως προς την απομάκρυνση αλλοδαπών «εάν υπάρχουν τρόποι να φιλοξενηθούν και να προστατευθεί η υγεία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς στο Reuters.

«Εάν οι χώρες θέλουν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, η θέση του ΠΟΥ είναι ότι πρόκειται για ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτημα που του τέθηκε.

Read previous post:
Αναμένεται συμφωνία με τις αρχές του κρατιδίου της Έσσης για τον επαναπατρισμό πολιτών από την Κίνα

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε πως αναμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές...

Close