Μια αδικία από την οποία κερδίζουμε εμείς, ονομάζεται τύχη. Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος, ονομάζεται σκάνδαλο - Louis Dumur

Ποσοτική χαλάρωση και ευρώ ενισχύσουν την Ιταλική οικονομία

29 Μαρτίου, 2015

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενδέχεται να αναθεωρήσει ελαφρά προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας στο 0,7% του ΑΕΠ από 0,6% όταν δώσει στη δημοσιότητα τις νέες οικονομικές και δημοσιονομικές της προβλέψεις τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα η Μαρία Έλενα Μπόσκι, υπουργός αρμόδια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Μπόσκι είπε σε μια εκδήλωσε που οργάνωσε η ένωση των λιανέμπορων Confcommercio ότι η κυβέρνηση στο έγγραφό της για την πορεία της οικονομίας που θα δημοσιοποιήσει την 10η Απριλίου θα διατυπώνει μια “επιφυλακτική” πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, η οποία “θα είναι πιθανόν 0,7%” του ΑΕΠ.

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια και η τρέχουσα πρόβλεψη της κυβέρνησης περί ανάπτυξης 0,6% είχε θεωρηθεί γενικά αισιόδοξη όταν είχε γίνει, το περασμένο φθινόπωρο.

Πάντως, αν και τα πρόσφατα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ανομοιόμορφα, οι προοπτικές της Ιταλίας, όπως και άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης, μοιάζουν να έχουν βελτιωθεί, λόγω της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της πρόσφατης μείωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ιταλίας πρόσφατα προέβλεψαν ότι η οικονομία της Ιταλίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% φέτος. Χθες Παρασκευή η Κονφκομέρσιο έκανε μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, περί ανάπτυξης 1,1%.

Read previous post:
«Ξαναγράφεται η λίστα»

Οι διαπραγματεύσεις στη συνάντηση της ομάδας των Βρυξελλών είναι δύσκολες αλλά υπήρξε πρόοδος σύμφωνα με ελληνικές πηγές που μίλησαν στο...

Close