Αγαπητές μελλοντικές γενιές: Δεχτείτε, παρακαλώ τη συγνώμη μας. Είχαμε γίνει τύφλα από το πετρέλαιο - Kurt Vonnegut

Πόσα εκατομμύρια αξίζουν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα;

12 Μαρτίου, 2019

Σύμφωνα με το GObankingrates ο Μπαράκ έχει καθαρή αξία 40 εκ. δολάρια και παίρνει σύνταξη 207.000 δολάρια το χρόνο. Παρά το ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των πλουσίων πολιτικών έχουν επιλέξει και ζουν μια σχεδόν κανονική ζωή.

Ο 57χρονος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει εξαψήφιες αμοιβές από τις ομιλίες του σε όλο τον κόσμο, -καθεμιά κοστολογείται 400.000δολ. ενώ έχει υπογράψει με την Netflixγια παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων έναντι 50εκ. δολαρίων. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 135εκ. δολάρια ενώ όταν μπήκαν στην πολιτική είχαν κοινή περιουσία με τη Μισέλ 1.3εκ. δολάρια και δυο αυτοκίνητα και ένα σπίτι στο Σικάγο.

Επί 8 χρόνια έπαιρνε 400.000 δολάρια ετησίως και κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια 15,5εκ δολάρια από τα δικαιώματα βιβλίων. Η Μισέλ Ομπάμα κέρδισε από το βιβλίο της Becoming65εκ. προκαταβολή. Πούλησαν το σπίτι τους στην Ουάσιγκτον για 8εκ. δολάρια ήταν το πιο ακριβό μετά από αυτό του Τζεφ Μπέζος. Από το 2009 έως το 2015 διέθεσαν 1εκ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.  Ο Ομπάμα έδωσε τα κέρδη του παιδικού βιβλίου που έγραψε σε υποτροφίες παιδιών στρατιωτικών και τα χρήματα του Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

πηγή thetoc.gr

Read previous post:
Έρχεται καμπανάκι και από το ΔΝΤ

Μετά την απόφαση του Eurogroup να αναβάλλει για τον Απρίλιο την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, σήμερα περιμένουμε...

Close