Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε γιατί. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Πορτογαλία-Covid-19: Παρατείνονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου τα αυστηρά μέτρα

24 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Πορτογαλία παρέτεινε σήμερα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Όλη η χώρα θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -καθεστώς που επιβλήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου- μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 10 προσώπων και όλα τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να κλείνουν από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η Πορτογαλία, όπου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 71.156 κρούσματα, αρχικά επαινέθηκε για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Τώρα, τα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς και μόνο χθες Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν άλλες 802 μολύνσεις.

Η υπουργός Μαριάνα Βιεϊρά ντα Σίλβα είπε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση σε δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης σήμερα να παρατείνει την απαγόρευση φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων μέχρι τα τέλη του έτους.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Πορτογαλία, γεγονός που πλήττει την οικονομία της η οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον τουρισμό.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τι βρέθηκε στη γιάφκα στο Κουκάκι – Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Την συμμετοχή των συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα στο Κουκάκι και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, σε σοβαρές τρομοκρατικές...

Close