Αυτοί που δίνουν πρέπει να βάζουν όρια επειδή αυτοί που παίρνουν σπάνια το κάνουν. - Henry Ford, 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος

Πόρτο: «Ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο»

4 Δεκεμβρίου, 2020

    Αναλύοντας την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Champions League, η Πόρτο, που ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του UCL, αναφέρει ότι είναι ο «μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο». Την Τρίτη, η Πόρτο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «16» του Champions League για 16η φορά στην ιστορία της, βοηθώντας να «παγιώσει ένα καθεστώς που είχε ο σύλλογος για αρκετά χρόνια: ο μοναδικός μεγάλος υπέροχος ευρωπαϊκός σύλλογος  του πορτογαλικού ποδοσφαίρου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα η Πόρτο σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο.
    Επισημαίνοντας τους «επτά διεθνείς τίτλους μεταξύ 1987 και 2011», «τον αριθμό των συμμετοχών στο Champions League, πίσω μόνο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης» και «τις 16 προκρίσεις για τη φάση νοκ άουτ της διοργάνωσης», η Πόρτο κάνει τη σύγκριση με τις υπόλοιπες πορτογαλικές ομάδες στην Ευρώπη. Τονίζεται επίσης ο ρόλος του Σέρτζιο Κονσεισάο, υπενθυμίζοντας ότι με αυτόν τον προπονητή «το επίπεδο του συλλόγου στη φάση των ομίλων είναι ιδιαίτερα επιβλητικό». 
    «Τρεις προκρίσεις με 11 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 17 αγώνες, κάτι που αντιστοιχεί σχεδόν στα δύο τρίτα των θριάμβων (65%). Αυτοί είναι αριθμοί μιας μεγάλης ομάδας σε διεθνές επίπεδο», σημειώνεται. «Η Πόρτο όχι μόνο πηγαίνει στο Champions League πολλές φορές, αλλά ξεπερνά τη φάση των ομίλων στις περισσότερες περιπτώσεις και συνήθως το κάνει με ένα αξιοσημείωτο σύνολο αποτελεσμάτων», υπογραμμίζει η Πόρτο. 
    «Είναι ένα πράγμα να συμμετέχεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και άλλο να είσαι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με συνέπεια που κανείς άλλος στην Πορτογαλία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και λίγοι στην Ευρώπη μπορούν να καυχηθούν», πρόσθεσε.

 

Αντ. Βαζογιάννης