Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας Winston Churhill

Πορεία από την ΠΟΕΔΗΝ ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

27 Αυγούστου, 2019

Μεγάλη πορεία “για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας” προγραμματίζει για τις 6 Σεπτεμβρίου ενόψει των εγκαινίων της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι κινδυνεύει να ανασταλεί η λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών λόγω υποστελέχωσης σε γιατρούς  όλων των ειδικοτήτων αλλά και λόγω της υποχρηματοδότησης. Επικαλούμενη  τους γιατρούς του νοσοκομείου Σερρών η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι ελλείψεις οφείλονται στην αποχώρηση του ιατρικού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και λόγω της λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών.
“Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξυπηρετεί 200.000 κατοίκους και πρόσφυγες, μετανάστες. Οι εξετασθέντες κατ’ έτος στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα απογευματινά και τα επείγοντα είναι 200.000. Εκατό χιλιάδες κατ’ έτος ασθενείς εξετάζονται στα επείγοντα. Μέσα στο έτος 2019 θα φύγουν άλλοι 20 γιατροί. Δέκα γιατροί με συνταξιοδότηση και άλλοι δέκα επικουρικοί, που λήγουν οι συμβάσεις. Η κατάσταση θα είναι άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στη μονάδα χημειοθεραπείας ένας επικουρικός ιατρός εξυπηρετεί 3.000 καρκινοπαθείς, ότι λόγω έλλειψης ουρολόγων σταμάτησαν τα χειρουργεία στην ουρολογική κλινική και ότι η αναμονή για το οφθαλμολογικό είναι ένας χρόνος.
    “Τραγική είναι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. Εάν δεν λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση από Οκτώβριο δεν θα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα να προμηθευτεί φίλτρα, όπως επίσης δεν θα μπορεί να καλύψει και άλλα λειτουργικά έξοδα (χειρουργικό, υγειονομικό υλικό κλπ)” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Α.Φ.
    

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ο John Waters τιμάται με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο θρυλικός cult σκηνοθέτης John Waters (ο «πάπας του Τrash», όπως τον χαρακτήρισε ο ... μπητ Γουίλιαμ Μπάροουζ) προτείνει, προτείνεται...

Close