Στον άνθρωπο με κακή γνώση, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

ΠΟΠΕΚ : έως και 62% ανά λίτρο βενζίνης η συμμετοχή φόρων και τελών

9 Δεκέμβριος, 2014

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εξέφρασε την άποψη ότι η πτωτική εξέλιξη των διεθνών τιμών των καυσίμων εξυπηρετεί την προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, καθώς η πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου διεθνώς είναι κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ οι τιμές των διυλισμένων πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα επηρεάζονται άμεσα από τις μειωμένες τιμές του αργού και κατ΄επέκταση μειώνονται το κόστος παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων, καθώς και το μεταφορικό κόστος.

Από την κατάσταση ωφελούνται τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ελλάδας και αυξάνονται τόσο οι καταναλώσεις πωλήσεων πετρελαιοειδών προϊόντων, όσο και τα δημόσια έσοδα λόγω υψηλών φόρων.

Παρά την μείωση της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου από τον Ιούλιο έως σήμερα κατά 36%, κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη στη χώρα μας, καθώς η αμόλυβδη έπεσε 9,5% και το πετρέλαιο κίνησης περίπου 6,5%, και αυτό, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, οφείλεται στους ανελαστικούς υψηλούς φόρους.

Read previous post:
Ελλάδα: Κραχ στο χρηματιστήριο εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων

Απώλειες  που ξεπερνούν το 6,50% καταγράφει ο ΓΔ στο ΧΑ το πρωί της Τρίτης με τους επενδυτές να πουλούν εν...

Close