Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήθελε να ζει σε κοινωνίες, αλλά από την αρχή της ύπαρξής του, αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ενεργητικότητάς του για να τις πολεμήσει - Georges Simenon (1903-1989, Βέλγος συγγραφέας)

Πομπέο: Το Ιράκ να προασπίσει την κυριαρχία του απέναντι στις επιθέσεις του Ιράν

27 Ιανουαρίου, 2020

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αντελ Αμπντελ Μάχντι να “προασπίσει την κυριαρχία του Ιράκ” απέναντι στις “επιθέσεις” του Ιράν, την επομένη της εκτόξευσης ρουκετών κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.  
Στην τηλεφωνική του επικοινωνία, ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε “την αγανάκτησή του απέναντι στις επανειλημμένες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων του Ιράν κατά των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
“Η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις των διπλωματικών μας αποστολών, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο”, έγραψε ο Πομπέο στο Twitter.
Από την πλευρά του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μάχντι τόνισε τη σημασία που έχει η αποκλιμάκωση στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της με ιρακινές δυνάμεις. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας του Ιράκ από όλους.

 

Read previous post:
Πρώτη αντίδραση Ξάνθης

Δηλώσεις αναφορικά με την εισήγησή της ΕΑΑ έκανε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ξάνθης, Άρης Πιαλόγλου, στο περιθώριο της...

Close