Η σωστή κρίση είναι προϊόν εμπειρίας και η εμπειρία είναι προϊόν λανθασμένης κρίσης. Walton Wriston, Βρετανός τραπεζίτης

«Πολύ πιθανό» η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης

11 Απρίλιος, 2018

Ο αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ πιθανό» η ρωσική κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση εναντίον δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Γερμανία παρότι παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να είναι 100% βέβαιος.
Ο Μάασεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι γερμανικές αρχές παρακολούθησαν προσεκτικά την επίθεση όταν έγινε αντιληπτή τον Δεκέμβριο και ότι αυτή δεν προκάλεσε κάποια ζημιά.
Πρόσθεσε ότι, όπως διαπιστώθηκε, η κυβερνοεπίθεση είχε ρωσική προέλευση παρότι δεν συνδέεται με την APT28, την ρωσική ομάδα χάκερς η οποία το 2015 είχε επιτεθεί στη γερμανική κάτω βουλή. 
Κληθείς να επιβεβαιώσει πληροφορίες γερμανών βουλευτών και πηγών ασφαλείας, ο Μάασεν αρνήθηκε να σχολιάσει αν η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση συνδέεται με μια άλλη ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών, που αυτοαποκαλούνται Snake (Φίδι) ή Turla.

 

Read previous post:
Νίκη για τη Skoda Fabia R5 στη WRC 2 του Ράλι Κορσικής

Μία Skoda Fabia R5, με πλήρωμα τους Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία WRC 2 του Ράλι...

Close